Gebedsmutsen

Blog:

In de Islam zijn er veel verschillende soorten hoeden en hoofdbedekkingen die door de leden worden gedragen, meestal afhankelijk van uit welke regio van de wereld de leden komen. Er zijn twee hoofdtypen hoofdbedekkingen die door moslims worden gedragen, één voor elk geslacht, waarvan alle andere hoofdbedekkingen in de islam zijn afgeleid. Moslimmannen dragen een gebedsmuts, taqiyah genaamd, en vrouwen dragen een sluier over hun hoofd, hijab genaamd.

Taqiyah gedragen door moslimmannen
De traditionele hoed die moslimmannen dragen staat bekend als de Taqiyah, een opstaande en afgeronde gebedsmuts. Veel moslims dragen de Taqiyah met trots om uit te stralen dat ze moslim zijn.

Blog

Hieronder geven wij u wat tips hoe u de gebedsmutsen kunt dragen

Verkies kwaliteit boven alles
Bij het winkelen voor islamitische kleding voor mannen moet je kijken naar de kwaliteit van het kledingstuk. U wilt niet rijkelijk uitgeven aan iets dat na slechts een paar keer dragen van slechte kwaliteit is. Kwaliteit is echt belangrijk en kan een groot verschil maken. Als je kiest voor kleding van goedkope kwaliteit, verpest dat je hele uiterlijk. Als je echter kiest voor kleding van goede kwaliteit die bedoeld is om lang mee te gaan, geeft dat een boost aan je algehele uitstraling. Let bij het kiezen van kleding op het materiaal waarvan het gemaakt is, zodat je weet of de prijs die je betaalt gerechtvaardigd is of niet.

Gebruik een pop van kleuren
Als u gewend bent de gebruikelijke zwarte en witte kleuren te dragen, waarom probeert u dan niet eens een andere kleur? U kunt een reeks kleuren vinden die passen bij uw persoonlijkheid en stijl. Modern betekent niet altijd flitsend, want dat lijkt misschien te veel. In plaats daarvan kunt u kiezen voor subtiele tinten zoals bordeaux, donkergroen en hemelsblauw. Gekleurde kameez of abaya’s om een stijlstatement te maken. Je ziet er dan niet uit alsof je overdrijft en het maakt je stijlvol.

Niet te veel accessoires
Accessoires kunnen je vriend of vijand zijn, afhankelijk van hoe je ze draagt. Maar het is gemakkelijk om te overdrijven als je eruit wilt zien als de moderne moslimman. Let bij het kiezen van accessoires op de moslimkleding mannen. Ben je gekleed in kleurrijke kleding met lichte tinten vergeet niet dat je zelfs hoofddeksels kunt dragen om er modern en verfijnd uit te zien. Petten, beanies en kufi’s zijn bijvoorbeeld voorbeelden van hoofddeksels die u kunt kiezen om uw outfit compleet te maken. Ze kunnen een vleugje moderniteit toevoegen aan uw anders eenvoudige outfit.

Denk aan de duur
Bedenk bij het stylen hoe lang u in die kleding zult lopen. Ga je bijvoorbeeld naar het huwelijk van een goede vriend, dan kun je verwachten dat je daar een paar uur zult blijven. Heb je echter een feest thuis, dan moet je veel langer gekleed zijn om indruk te maken. Je stijl mag je niet ongemakkelijk maken, maar moet wel praktisch zijn. Daarom is het belangrijk je look samen te stellen, vooral als je weet dat je urenlang in dezelfde outfit en met dezelfde accessoires zult rondlopen. Het beste is om van tevoren te plannen, zodat je al je accessoires bij de hand hebt.

Kleed je aan volgens de gelegenheid
Er zijn talloze opties voor islamitische kleding voor mannen. Hoewel alle moderne uitvoeringen van de traditionele islamitische mannenoutfit geweldig klinken, zijn ze niet altijd even geschikt. Je zult bijvoorbeeld niet hetzelfde type kleding dragen als je gaat winkelen en als je gaat bidden. Voordat je kleding en accessoires kiest, moet je bepalen voor welke gelegenheid je ze draagt. Zo kunt u zich zonder problemen modern kleden. Het is bijvoorbeeld gepast om voor abaja’s in zachte tinten te gaan als je naar een formele bijeenkomst gaat.

Informatie over de blog

Wij hopen dat u kennis uit deze blog heeft kunnen halen. wij hebben meerdere blogs op onze site die u kunt lezen.

koop gebedsmutsen

https://www.aboesafiya.nl/webshop/mutsen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *